Torte “Nutella’’: maiga, gaisīga un neparasti garšīga

Šokolādes torte ar maigu krēmu, maigi pagatavojama un ļoti garšīga.

Sastāvdaļas:

5 olas

1 glāze cukurs

3 ēdamkarotes medus

100 g sviests

Soda un etiķis

5 ēdamkarotes kakao

5 glāzes milti

Krēms nr. 1.

400 g sviests

1 bundža iebiezinātais piens

Krēms nr.2.

1 ola

2 ēdamkarotes cukurs

1 ēdamkarote milti

Piens

Pagatavošana:

Olas, cukuru, medu, sviestu, sodu, etiķi un kakao sajauc un atstāj  5-7 minūtēm uz nelielas uguns.

Noņem no uguns un pievieno miltus, mīklai jābūt maigai.

Sadali mīklu 5-6 daļās un cep cepeškrāsnī 50 x 60 cm lielā pannā, kas iesmērēta ar sviestu. Visērtāk, ja cepamajai formai ir noņemamās malas, lai vieglāk būtu no formas izņemt izcepto mīklu un tā nesalūztu.

Vāri vārīto krēmu: olu, cukuru un miltus samaisi un pakāpeniski pievieno pienu. Nemitīgi maisi, kad gatavs atdzesē.

Sajauc sviestu ar iebiezināto pienu. Apvieno abus krēmus kopā

Katru kūkas kārtu apsmērē ar krēmu, izņemot virsējo kārtu. Ļauj kūkai savilkties.

Torti rotā pēc saviem ieskatiem.

Labu apetīti!

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment